У Милићима у протекле три године рођено 700 беба

Срна
Foto: Срна

МИЛИЋИ- У Породилишту Специјалне болнице из хирушких области "Боксит" у Милићима од новембра 2017. године, од када постоји ова установа, до данас је рођено 700 беба.

Данијела и Драго Тешић из Милића након 10 година добили су дјевојчицу, а седамстоту бебу је даривао предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић са 500 евра.

Директор Специјалне болнице из хируршких области и породилишта "Боксит" Милићи Милан Видовић изјавио је Срни да је велико задовољство и част учествовати у овом прелијепом догађају.

"Родила нам се седамстота беба и сви смо пресрећни што је порођај протекао без проблема. То су свакако лијепе вијести за нашу болницу, за наше породилиште, поготову када знамо да су нашу јубиларну бебу Дуњу родитељи добили након 10 година чекања и прижељкивања. Дјевојчица је тешка 3,6 килограма, дуга 57 центиметара", додао је Видовић.

Он је навео да се у болници и породилишту нарочито могу похвалити стручним тимом љекара, који су препознатљиви ауторитети у својим областима.

"Од самог почетка развоја породилишта и наше болнице, имамо и епидуралну - безболну анестезију. Много веће болнице у окружењу, не раде ту врсту порођаја. То је велики домет и даје имиџ нашој установи. То је за жену велика комоција и стандард. Имамо и жбеби френдли системж, беба чим се роди остварује контакт са мајком. Ми смо од оснивања градили и изградили модерно породилиште", истакао је Видовић.

Данијела Тешић истакла је да је пресрећна, додајући да се породила протекле ноћи у 3.30 часова.

"Супругу и мени је ово прво дијете, послије 10 година чекања. Трудноћа коју ми је водила докторица Зорица Копривица из милићког породилишта прошла је одлично. Послије много муке, напора, труда, породила сам се природним путем. Исплатило се вјерујте ми. Тата је у сузама цијели дан и ноћ", испричала је Тешићева.

Према њеним ријечима, услови у породилишту су одлични.

"Захвалила бих се свима, предсједнику /Компаније жБокситж Рајку Дукићу за поклон, директору болнице Милану Водовићу и доктору Светозару Маринковићу који је обавио порођај. Ја сам презадовољна", додала је Тешићева.

У протекле три године у породилишту у Милићима рођено је 369 дјечака и 331 дјевојчица.

Осим трудница из Милића и сусједних општина, у породилишту пружају гинеколошке и акушерске услуге и трудницама из регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана