Sahranjen Mehmed Dizdar

Glas Srpske
Sahranjen Mehmed Dizdar

Banjaluka - Mehmed Dizdar, dugogodišnji novinar i urednik "Glasa Srpske", sahranjen je danas na Novom groblju u Banjaluci, a na posljednjem ispraćaju Mede, kako su ga kolege i prijatelji zvali, poručeno je da će on svima ostati u vječnom sjećanju kao blag i nasmijan čovjek, koji je i u najtežim trenucima svima ulivao nadu.

Dizdara su na vječni počinak ispratili brojni prijatelji, rodbina i radne kolege, a prethodno je u Narodnom pozorištu RS održan komemorativni skup, na kojem je rečeno da će iza njega ostati sjećanje na novinara i urednika hronike, koji je, pišući o temama iz pravosuđa i policije, poštovao načela na kojima počiva pravna civilizacija.

"Svojim životom pokazao je da voli Banjaluku, poštuje svoje sugrađane i bio je prijatelj za čitav život", rekao je na komemorativnom skupu Željko Mirjanić, Dizdarov dugogodišnji prijatelj.

Mirjanić, koji je i pokojnikov kum, kazao je da je Dizdar svaki zadatak i obavezu izvršavao besprijekorno, baš kakav je bio i čovjek.

Naveo je da je Dizdar rođen u radničkoj porodici i da je to, kroz umjerenost i marljivost, pokazivao cijeli život, a njegov otac učio ga je da živi pošteno, da poštuje druge i da ljude cijeni po ličnim osobinama.

Pantelija Matavulj, Dizdarov dugogodišnji radni kolega, rekao je da će Medu svi pamtiti po vedrom duhu i iskrenom prijateljstvu.

"Bol i tuga za našim Medom su nemjerljivi, a njegovo mjesto u redakciji 'Glasa Srpske' zauvijek će ostati prazno", naveo je Matavulj.

Dizdar je preminuo u utorak u Banjaluci, poslije kraće  bolesti. Rođen je 5. februara 1960. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i pravni fakultet, a cijeli radni vijek proveo je u "Glasu".

Poslom novinara počeo se baviti profesionalno od 1. maja 1987. godine sve do 28. februara 2011. godine. Od 1. marta 2011. bio je na radnom mjestu urednika rubrike hronika sve do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana