Сахрањен Мехмед Диздар

Глас Српске
Сахрањен Мехмед Диздар

Бањалука - Мехмед Диздар, дугогодишњи новинар и уредник "Гласа Српске", сахрањен је данас на Новом гробљу у Бањалуци, а на посљедњем испраћају Меде, како су га колеге и пријатељи звали, поручено је да ће он свима остати у вјечном сјећању као благ и насмијан човјек, који је и у најтежим тренуцима свима уливао наду.

Диздара су на вјечни починак испратили бројни пријатељи, родбина и радне колеге, а претходно је у Народном позоришту РС одржан комеморативни скуп, на којем је речено да ће иза њега остати сјећање на новинара и уредника хронике, који је, пишући о темама из правосуђа и полиције, поштовао начела на којима почива правна цивилизација.

"Својим животом показао је да воли Бањалуку, поштује своје суграђане и био је пријатељ за читав живот", рекао је на комеморативном скупу Жељко Мирјанић, Диздаров дугогодишњи пријатељ.

Мирјанић, који је и покојников кум, казао је да је Диздар сваки задатак и обавезу извршавао беспријекорно, баш какав је био и човјек.

Навео је да је Диздар рођен у радничкој породици и да је то, кроз умјереност и марљивост, показивао цијели живот, а његов отац учио га је да живи поштено, да поштује друге и да људе цијени по личним особинама.

Пантелија Матавуљ, Диздаров дугогодишњи радни колега, рекао је да ће Меду сви памтити по ведром духу и искреном пријатељству.

"Бол и туга за нашим Медом су немјерљиви, а његово мјесто у редакцији 'Гласа Српске' заувијек ће остати празно", навео је Матавуљ.

Диздар је преминуо у уторак у Бањалуци, послије краће  болести. Рођен је 5. фебруара 1960. године у Бањалуци, гдје је завршио основну школу, гимназију и правни факултет, а цијели радни вијек провео је у "Гласу".

Послом новинара почео се бавити професионално од 1. маја 1987. године све до 28. фебруара 2011. године. Од 1. марта 2011. био је на радном мјесту уредника рубрике хроника све до сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана