Preminuo novinar Dobrota Lošić

GS
Preminuo novinar Dobrota Lošić

SARAJEVO - Dugogodišnji novinar i urednik Dobrota Lošić preminuo je u Sarajevu nakon duže bolesti.

Rođen je 1932. godine u Bosanskom Grahovu gdje je završio osnovnu školu, a učiteljsku i Pedagošku akademiju u Banjaluci. Za novinarstvo se opredijelio još u mladosti sarađujući u "Glasu" i Radiju Banjaluka, piše portal Kliks.

Sredinom 1960-ih bio je među prvim zaposlenim na Televiziji Sarajevo koja je kao republička TV bila dio sadašnjeg emiterskog sistema Jugoslovenske radiotelevizije, a po zadatku odlazi za dopisnika u Banjaluku gdje je ostao desetak godina.

Vrativši se u redakciju u Sarajevo Lošić je u Televiziji bio urednik i voditelj TV dnevnika.

Nakon odlaska u uredništvo spoljne politike jednom sedmično se pojavljivao na ekranu kao urednik i voditelj emisije "Sedam dana u svijetu".

Bio je poznat i cijenjen po tome što je kao urednik edukovao mnoge vrijeme mlađe kolege. Jednom je rekao da je rado pomagao "novopečenim" kadrovima jer se sjećao da su i njemu, kad je zakoračio u novinarstvo, pomagale starije kolege u Banjaluci.

Pred kraj život Dobrota Lošić bio je u Ustanovi za starije "Familia" u Sarajevu gdje je imao adekvatan smještaj i medicinsku njegu nakon što je dožćivio moždani udar.

Dobrota Lošić je otac Saše Lošića, poznatog kompozitora i frontmena grupe "Plavi orkestar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana