Преминуо новинар Доброта Лошић

ГС
Преминуо новинар Доброта Лошић

САРАЈЕВО - Дугогодишњи новинар и уредник Доброта Лошић преминуо је у Сарајеву након дуже болести.

Рођен је 1932. године у Босанском Грахову гдје је завршио основну школу, а учитељску и Педагошку академију у Бањалуци. За новинарство се опредијелио још у младости сарађујући у "Гласу" и Радију Бањалука, пише портал Кликс.

Средином 1960-их био је међу првим запосленим на Телевизији Сарајево која је као републичка ТВ била дио садашњег емитерског система Југословенске радиотелевизије, а по задатку одлази за дописника у Бањалуку гдје је остао десетак година.

Вративши се у редакцију у Сарајево Лошић је у Телевизији био уредник и водитељ ТВ дневника.

Након одласка у уредништво спољне политике једном седмично се појављивао на екрану као уредник и водитељ емисије "Седам дана у свијету".

Био је познат и цијењен по томе што је као уредник едуковао многе вријеме млађе колеге. Једном је рекао да је радо помагао "новопеченим" кадровима јер се сјећао да су и њему, кад је закорачио у новинарство, помагале старије колеге у Бањалуци.

Пред крај живот Доброта Лошић био је у Установи за старије "Фамилиа" у Сарајеву гдје је имао адекватан смјештај и медицинску његу након што је дожћивио мождани удар.

Доброта Лошић је отац Саше Лошића, познатог композитора и фронтмена групе "Плави оркестар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана