Medicinari Doma zdravlja u Vlasenici pripremaju tužbe i novi štrajk

M. L.
Medicinari Doma zdravlja u Vlasenici pripremaju tužbe i novi štrajk

Vlasenica - Radnici Doma zdravlja u Vlasenici stupiće ponovo u generalni štrajk 7. decembra ako im rukovodstvo ove zdravstvene ustanove ne isplati zaostalih šest plata, a zbog dugova koji se gomilaju godinama najavljuju i tužbu.

Istakla je ovo juče predsjednica Štrajkačkog odbora ove zdravstvene ustanove Vladanka Vlačić i dodala da će o svemu danas razgovarati i sa predsjednikom Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenkom Granulićem.

- Isplaćeno nam je samo 80 odsto aprilske plate. Pripremamo i tužbe zbog neisplaćenih plata, a gotovo polovina zaposlenih mogla bi uskoro da ostane bez posla, jer je najavljena sistematizacija radnih mjesta. Rečeno nam je da je od 72 zaposlenih, 35 višak - rekla je Vlačićeva i dodala da nemaju ni dovoljno materijala za liječenje pacijenta.

Direktorica vlaseničkog Doma zdravlja Jagoda Petrović kaže da pregovara sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, opštinom i Sindikatom, da bi našla rješenje za probleme u ovoj ustanovi.

- Sistematizacija je neophodna, jer je veliki broj radnika višak. Evidentno je da će neki od njih ostati bez posla, ali sve ćemo po zakonu uraditi - rekla je Petrovićeva.

Zaposleni u vlaseničkom Domu zdravlja organizovali su generalni štrajk i početkom novembra, tražeći isplatu zaostalih plata i naknada za prevoz i doprinose, ali im oni nisu isplaćeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana