Helikopterski servis RS: Beba uspješno transportovana iz Trebinja u UKC

Milijana Latinović
Helikopterski servis RS: Beba uspješno transportovana iz Trebinja u UKC

BANjALUKA, TREBINjE - Čim su dobili telefonski poziv, članovi posade Helikopterskog servisa Republike Srpske uputili su se danas na jug Srpske i uspješno transportovali petomjesečnu bebu iz trebinjske bolnice u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Potvrdio je to za "Glas Srpske" direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić, dodavši da je riječ o bebi kojoj je neophodna hirurška intervencija.

- Prevezli smo majku i bebu u UKC, let je prošao bez problema, beba je odlično podnijela let i koliko znam smještena je na dječijoj hirurgiji. Iza nas je još jedan uspješno obavljen zadatak - istakao je Kusturić i naglasio da je svima u timu Helikopterskog servisa srce puno svaki put posebno kada uspješno transportuju najmlađe.

Poziv su dobili u poslijepodnevnim časovima i odmah nakon toga, u skladu sa redovnom procedurom razmjene podataka među ljekarima, odletjeli su u Trebinje. 

Od početka ove godine, heroji neba, kako ih od milja zovu građani od Novog Grada do Trebinja, kojima su bili na usluzi tokom hladne zime 2012. te u poplavama 2014. godine, uspješno su obavili i medicinski transport trudnice. 

- Tokom prošle godine imali smo četrdesetak medicinskih evakuacija, a za dvije godine bilo je dvadesetak pedijatrijskih evakuacija – istakao je prvi čovjek Helikopterskog servisa RS.

U novoj 2022. godini, pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta.

Kusturić kaže da su ponosni kada mogu svojim angažovanjem da pruže podršku građanima u kratkom vremenskom roku, čime neprestano dokazuju da su servis svih stanovnika Srpske.

Iz Helikopterskog servisa navode da su i dalje u dvadesetčetvoročasovnom dežurstvu za potrebe vazdušnog medicinskog transporta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana