Хеликоптерски сервис РС: Беба успјешно транспортована из Требиња у УКЦ

Милијана Латиновић
Хеликоптерски сервис РС: Беба успјешно транспортована из Требиња у УКЦ

БАЊАЛУКА, ТРЕБИЊЕ - Чим су добили телефонски позив, чланови посаде Хеликоптерског сервиса Републике Српске упутили су се данас на југ Српске и успјешно транспортовали петомјесечну бебу из требињске болнице у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

Потврдио је то за "Глас Српске" директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић, додавши да је ријеч о беби којој је неопходна хируршка интервенција.

- Превезли смо мајку и бебу у УКЦ, лет је прошао без проблема, беба је одлично поднијела лет и колико знам смјештена је на дјечијој хирургији. Иза нас је још један успјешно обављен задатак - истакао је Кустурић и нагласио да је свима у тиму Хеликоптерског сервиса срце пуно сваки пут посебно када успјешно транспортују најмлађе.

Позив су добили у послијеподневним часовима и одмах након тога, у складу са редовном процедуром размјене података међу љекарима, одлетјели су у Требиње. 

Од почетка ове године, хероји неба, како их од миља зову грађани од Новог Града до Требиња, којима су били на услузи током хладне зиме 2012. те у поплавама 2014. године, успјешно су обавили и медицински транспорт труднице. 

- Током прошле године имали смо четрдесетак медицинских евакуација, а за двије године било је двадесетак педијатријских евакуација – истакао је први човјек Хеликоптерског сервиса РС.

У новој 2022. години, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске наводе да су и даље у двадесетчетворочасовном дежурству за потребе ваздушног медицинског транспорта.

Кустурић каже да су поносни када могу својим ангажовањем да пруже подршку грађанима у кратком временском року, чиме непрестано доказују да су сервис свих становника Српске.

Из Хеликоптерског сервиса наводе да су и даље у двадесетчетворочасовном дежурству за потребе ваздушног медицинског транспорта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана