„Team building” i Opšta gimnazija Banja Luka

GS
„Team building” i Opšta gimnazija Banja Luka

U Opštoj gimnaziji Katoličkog školskog centa u Banjoj Luci 27. 11. 2023. godine boravilo je oko 50 članova Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona u svrhu stručnog usavršavanja na temu „Značaj team buildinga”.

Profesorica Jelena Popović te pedagogica Centra Aleksandra Veselinović učinile su dostupnim učinkovitost „team buildinga” uz isticanje kapacitete prosvjetnih djelatnika i mogućnost razvoja kreativnih tehnika, znalačkog pristupa te kompetencija struke kada je riječ o kvaliteti programa.

„Cilj stručnog usavršavanja bio je potaknuti tim na konstruktivan i pozitivan pristup radu, osvijestiti utjecaj svakog zaposlenika u kreiranju radne atmosfere i ostvarivanju zajedničkih ciljeva prisjetiti se zajedničkih vrijednosti te dati konkretne prijedloge za poboljšanje saradnje s naglaskom na njihove aktualne izazove”, objasnila je direktorica i predavač Sanja Hajder, diplomirani pedagog.

Predsjednica Društva Adina Arapčić osvrnula se na aktivnost stručnog usavršavanja sljedećim riječima: „Da bismo rasli u profesionalnom smislu neophodno je da razmjenjujemo iskustva iz prakse. Današnje nam je bilo dragocjeno.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana