Dubravka Gajić, urednik i voditelj „Reaktora“: Cilj da dođemo do odgovora koji se još nije čuo

PR
Foto: Promo TV UNA

Dijaloške emisije uvijek imaju isti cilj- doći do odgovora koji se još nije čuo, a rekla bih da nam sasvim dobro ide, kaže urednik i voditelj emisije UNA TV „Reaktor“ Dubravka Gajić.

Dubravka Gajić je nakon nekoliko godina ponovo na „poznatom terenu“ i to u emisiji koja se bavi aktuelnim društveno političkim temama i iznosi ih pred oči javnosti, a kaže da se raduje novim projektima.

Poslije više godina ponovo ste na malim ekranima. Kakav je osećaj vratiti se ispred kamere?

DUBRAVKA  GAJIĆ - Bilo je teško na početku karijere dostići tu opuštenost ispred kamere, sada je ovo bio povratak na poznati teren. Doduše ima i razlike, nema kamermana u studiju, ali imamo divne automatizovane robot kamere i ne možete da ih ne zavolite, toliko su „transformastične”, savremene i simpatične. I sasvim konkretno, saradnja i povjerenje u sjajnu tehničku ekipu, blještavilo reflektora, i pomenute kamere, taj osjećaj da ste „vani”, omogućile su mi da poslije svega nekoliko minuta budem „svoj na svom”.

? Na UNA televiziji uređujete i vodite političku emisiju „Reaktor”. Recite nam nešto više o tom projektu?

DUBRAVKA GAJIĆ - UNA TV je regionalni projekat i ideja je da direktori informativnih programa svojih regija vode „Reaktor”. Za sada smo tu kolega Slavko Beleslin iz Srbije i ja, uskoro nam se pridružuje i Josip Šarić iz Hrvatske, nadam se i radujem i novim kolegama. Dijaloške emisije uvijek imaju isti cilj - doći do odgovora koji se još nije čuo, rekla bih da nam sasvim dobro ide.

? Do sada ste u „Reaktoru” ugostili mnoga lica sa političke scene. Koga još gledaoci mogu da očekuju, i koga biste voleli da intervjuišete?

DUBRAVKA GAJIĆ - Ono što je dobro u regionalnom pristupu jeste ta široka lepeza regije, pa onda naravno i mogućnost da ugostite ljude iz javnog, političkog života i van naših granica.

? Čime se vodite u odabiru tema i sagovornika za emisiju?

DUBRAVKA GAJIĆ - Ponekada je aktuelna tema ta koja nameće profesiju sagovornika, a ponekada je ime i prezime gosta samo po sebi ekskluzivnost. Zavisno od događaja, društveno-političkih, biramo jedno ili drugo.

­? Da li se pribojavate kritike javnosti ili profesionalne osude?

DUBRAVKA GAJIĆ - Moje je da dam svoj maksimum u pripremi emisije i kasnije u samoj realizaciji. Da sam uključena u razgovor i da iz gosta, koji možda u tom trenutku nije razgovorljiv izvučem maksimum, od onog koji je previše razgovorljiv uljudno prekinem i vratim u emisiju i temu, da pitam ono što interesuje druge i mene. Kada svoj dio odradim valjano to je to. Kada ste mladi i ambiciozni čuva vas Bog, kasnije to za vas čini iskustvo, profesionalizam i objektivnost. Ovom dodajem moju samokritičnost koja je pretjerana. A kritikovati i osuditi vas može bilo ko, svi imamo mišljenje i stav, no bitna je argumentovanost i namjera, što čini bitnu razliku.

?Da li u planu imate još neki projekat na UNA TV? Možda neka emisija zabavnog karaktera?

DUBRAVKA GAJIĆ - UNA TV je nedavno izašla sa novim projektima koji su produkciono veoma zahtjevni. Emisije “Muštuluk”, “Holivudiranje”, “Donna”.... vode poznata imena, gosti su im takođe poznate javne ličnosti. Čini mi se da ih je na UNA TV najviše - dozvolite da ovdje budem i pomalo subjektivna i navijački raspoložena. Ovo su formati koji tek treba da zažive i da se „prime” za publiku. Ono što smijem otkriti jeste da razmišljamo o još jednoj informativnoj emisiji, unaprijed se radujem tom formatu jer volim informativu.

? Nova emisija „Reaktora” je na programu u ponedeljak. Možete li nam otkriti ko je gost, i o čemu ćete razgovarati?

DUBRAVKA GAJIĆ - Narednog ponedjeljka (21. novembar) na redu je kolega Beleslin i njegov sagovornik Rambo Amadeus. Kako da to ne pogledate?

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana