Za liječenje Nede Jović prikupljeno 3.500 KM

Srna
Za liječenje Nede Jović prikupljeno 3.500 KM

Drvar - Za liječenje Drvarčanke Nede Jović, koja je oboljela od multipla skleroze, na humanitarnom koncertu u Drvaru prikupljeno je 3.500 KM, a pomoć je najavila i ova lokalna zajednica.

Članovi Omladinske organizacije iz Drvara, koji su organizatori koncerta, prikupljeni novac predali su četrdesetpetogodišnjoj Nedi Jović, koja je u invalidskim kolicima, jer je njena bolest u posljednje tri godine uznapredovala.


Novac je prikupljen zahvaljujući velikom broju Drvarčana, ali i ljudi iz susjednih opština koji su se odazvali koncertu, kažu organizatori.

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta, koji je u petak prisustvovao humanitarnom koncertu, rekao je Srni da će i ova lokalna zajednica, iako je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, izvojiti 1.000 KM za Nedino liječenje.

“Znamo da to nije dovoljno, ali nečije malo nekome znači puno”, istakao je Broćeta.

Ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona Vasilija Broćeta izjavila je Srni da je svojim trudom i zalaganjem uspjela da posredstvom kantonalne Vlade obezbijedi novčanu pomoć od 2.500 KM za Nedino liječenje.

Jovićevoj je za lijek, koji se trenutno jedino može nabaviti u Hrvatskoj, mjesečno potrebno 2.500 KM. Ovaj lijek treba da koristi svaki mjesec u narednri godine da bi rezultati bili vidljivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana