U Bosanskom Petrovcu tri para imaju čime da se pohvale: Bračne sreće nabrale 179 godina

D. O.
U Bosanskom Petrovcu tri para imaju čime da se pohvale: Bračne sreće nabrale 179 godina

Bosanski Petrovac - Da ljubav i poštovanje mogu decenijama trajati, najbolje svjedoče tri bračna para iz Bosanskog Petrovca, Družići koji ove godine slave svoju 65. godišnjicu, Bulajići 60. i Jungići koji su zajedno 54 godine.

Dijamantske i zlatne pirove proslavili su u krugu najmilijih, a kao recept za dug zajednički život savjetuju ljubav i veliko poštovanje.

Kadira i Safet Družić imaju po 84 godine i imaju troje djece Esmu, Esada i Šeru. Posebno su ponosni na unuka Sulju Linića, naučnika svjetskog renomea. Kada ih život nije mazio, Mile i Jela Bulajić iz Brestovca jedno drugom bili su najveći oslonac.

- Takva su bila vremena, kako smo se svađali, tako smo se i mirili. Danas žene samo kažu "ode ja". Ja nikad nisam ni pomislila da odem od mog Mile i moje djece - kazuje Jela.

Ankica i Jakov Jungić, koji imaju po 87 godina, kažu da su im najveća sreća djeca Velimir i Vesna i petoro unučadi. Opština Bosanski Petrovac je ovim bračnim parovima poklonila po tortu i cvijeće, kao znak pažnje za prave vrijednosti koje treba da budu uzori svima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana