Sredstva vlade Srbije biće uložena u sportski kompleks “Luke”

Srna
Sredstva vlade Srbije biće uložena u sportski kompleks “Luke”

Mrkonjić Grad - Vlada Srbije donirala je opštini Mrkonjić Grad 400.000 KM koje će biti uložene u izgradnju sportsko-rekreativnog centra “Luke”, rekla je Srni načelnik ove opštine Divna Aničić, te dodala da će i druga sredstva koja dobiju, takođe, uložiti u ovaj sportski kompleks.

Ona je objasnila da je dobijena sredstva opština namijenila za vještačku travu na stadionu, podlogu, rasvjetu i tribine, ali da radovi još nisu završeni jer je bilo problema zbog procedura u vezi sa javnim nabavkama.

Aničićeva je navela da će na sastanku sa predstavnicima Vlade Srbije, koji je najavljen početkom maja, razgovarati o realizaciji ovog sportskog projekta za koji imaju idejno rješenje.

“Planiramo da tu izgradimo dječije igralište i pješačku stazu, sredićemo cijeli prostor oko stadiona žLukež, tako da ćemo, najvjerovatnije, na tom sastanku pričati o ovom projektu”, rekla je ona.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je ranije da će se početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine, okupiti svi načelnici i gradonačelnici iz Srpske, ukupno 62 lokalne zajednice, i nekoliko iz Federacije BiH u kojim je većinsko srpsko stanovništvo.

Prema njegovim riječima, na ovaj skup doći će i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Srbije Ana Brnabić, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

“Razgovaralo bi se o realizaciji ovih projekata, a otvorila bi se i pitanja dalje saradnje u realizaciji nekih budućih projekata za koje već sada pravimo planove”, rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana