Prva “Rolerijada” u Mrkonjić Gradu: Mališani na točkićima osvajaju ulice

Milijana Latinović
Prva “Rolerijada” u Mrkonjić Gradu: Mališani na točkićima osvajaju ulice

Mrkonjić Grad - Desetine mališana vješto krstareći ulicama Mrkonjić Grada na točkićima izmamile su osmijehe brojnih mještana, koji su bodreći svoje favorite aplauzom ispratili prvu “Rolerijadu” u ovoj opštini.

Znanje i vještine u vožnji na rolerima u nedjelju je pokazalo više od 40 mališana uzrasta od tri do 13 godina iz Mrkonjić Grada, Ribnika i Banjaluke. Oni najbolji okitili su se medaljama. Šestogodišnji Uroš Petrović iz Banjaluke pokazao je zavidnu spretnost, koju je sticao protekle tri godine, koliko se bavi rolanjem.

- Presrećan sam jer sam osvojio zlato. Mnogo volim rolere i ovo mi nije prva nagrada, jer sam medalje osvajao i ranije. Jedva čekam naredno takmičenje - kazao je Uroš ne skrivajući radost zbog još jedne medalje koja će zablistati na zidu njegove sobe.

Za tri dana, koliko je trajala škola rolanja u ovoj opštini, vještine na točkićima savladao je i sedmogodišnji Viktor Gavrić, koji je na takmičenju osvojio bronzanu medalju.

- Njegovoj sreći nije bilo kraja. Prvi put je stao na rolere i osvojio medalju - kazala je majka ovog dječaka Biljana Gavrić i dodala da ni suze radosnice nisu izostale.

Direktor Kulturnog centra “Petar Kočić” Mrkonjić Grad Boro Boškić je kazao da su u saradnji sa banjalučkom Školom sporta “Zvjezdica”, a uz podršku opštine Mrkonjić Grad, organizovali školu rolanja na kojoj je učestvovalo više od 100 djece.

  • Umijeće stečeno u vožnji na točkićima djeca su pokazala na prvoj “Rolerijadi” koja je održana u našoj opštini. Cilj nam je da na ovaj način utičemo na pravilan razvoj djece, učimo ih motoričkim vještinama i pravilnom održavanju ravnoteže - rekao je Boškić i izrazio nadu da će “Rolerijada” u ovoj opštini postati tradicija. Medijsku podršku prvoj “Rolerijadi” u Mrkonjić Gradu pružio je “Glas Srpske”.

Medalje

Škola rolanja “Zvjezdica” Banjaluka

3 zlatne (slika: zlatna medalja)

4 srebrne (slika: srebrna medalja)

3 bronzane (slika: bronzana medalja)

Škola rolanja “Zvjezdica” Mrkonjić Grad

3 zlatne

3 srebrne  

3 bronzane  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana