U poslovnoj zoni Kula-Rudići rade lokalni investitori

Srna
Foto: Vikipedija

MRKONjIĆ GRAD - U Poslovnoj zoni Kula-Rudići, udaljenoj sedam kilometara od Mrkonjić Grada, parcele su kupila tri lokalna investitora i već je izgrađena fabrika "Prohrom", koja se bavi obradom metala.

Poslovna zona se nalazi na temeljima bivše kasarne i zauzima oko 12 dunuma, a podijeljena je na šest parcela. Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević je, nakon današnje posjete ovoj lokaciji, izjavio novinarima da su investitori tri vrijedna čovjeka mlađa od 30 godina.

"Odlučili su se na hrabar korak da pokrenu vlastiti biznis. Opština je ovu poslovnu zonu uredila regulacionim planom, koji će biti završen u cijelosti u narednih par dana", naveo je Vođević.

On je naglasio da u budućnosti planiraju da završe infrastrukturu, struju, vodu, te obezbijede uredno napajanje električnom energijom, kao i rasvjetu.

Vlasnik fabrike "Prohrom" Ostoja Ilić naveo je da su povoljno od opštine kupili zemljište i da sada imaju pet zaposlenih.

"Najviše radimo za partnere koji izvoze u Austriju, ja ne izvozim jer nemam još licencu. Imamo planove da kupimo savremenije mašine i olakšamo rad", istakao je Ilić.

Andreas Aleksić, koji se bavi proizvodnjom PVC i aluminijske stolarije, planira da izgradi objekat i nada se proširenju proizvodnje.

"Trenutno imamo kućnu radionicu, radimo u skučenim uslovima, što nas je i natjeralo da kupimo plac u Poslovnoj zoni. Ovaj posao ima budućnost da se širi i da se izvozi", rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Cijena nafte u porastu
Cijena nafte u porastu
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana