У пословној зони Кула-Рудићи раде локални инвеститори

Срна
Foto: Википедија

МРКОЊИЋ ГРАД - У Пословној зони Кула-Рудићи, удаљеној седам километара од Мркоњић Града, парцеле су купила три локална инвеститора и већ је изграђена фабрика "Прохром", која се бави обрадом метала.

Пословна зона се налази на темељима бивше касарне и заузима око 12 дунума, а подијељена је на шест парцела. Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић је, након данашње посјете овој локацији, изјавио новинарима да су инвеститори три вриједна човјека млађа од 30 година.

"Одлучили су се на храбар корак да покрену властити бизнис. Општина је ову пословну зону уредила регулационим планом, који ће бити завршен у цијелости у наредних пар дана", навео је Вођевић.

Он је нагласио да у будућности планирају да заврше инфраструктуру, струју, воду, те обезбиједе уредно напајање електричном енергијом, као и расвјету.

Власник фабрике "Прохром" Остоја Илић навео је да су повољно од општине купили земљиште и да сада имају пет запослених.

"Највише радимо за партнере који извозе у Аустрију, ја не извозим јер немам још лиценцу. Имамо планове да купимо савременије машине и олакшамо рад", истакао је Илић.

Андреас Алексић, који се бави производњом ПВЦ и алуминијске столарије, планира да изгради објекат и нада се проширењу производње.

"Тренутно имамо кућну радионицу, радимо у скученим условима, што нас је и натјерало да купимо плац у Пословној зони. Овај посао има будућност да се шири и да се извози", рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана