Nove usluge i radna mjesta

Dragana Orlović
Nove usluge i radna mjesta

Laktaši - Kompanija "Brčko gas" iz Brčkog juče je u naselju Trn kod Laktaša otvorila prodajno-servisni centar "Folksvagena", čime je osim brojnih usluga za stanovnike banjalučke regije obezbijeđeno i 21 novo radno mjesto.

Centar je svečano otvorio predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji je naglasio da je "Brčko gas" regionalno poznata i priznata kompanija i da mu je veoma drago što je svoje djelatnosti proširila i na područje Banjaluke.

- Svi oni koji su kupovali i servisirali automobile proizvođača "Folksvagen" morali su ići u Brčko, ali sada će im to biti omogućeno i u banjalučkoj regiji - kazao je Dodik. Podvukao je i da otvaranje 21 novog radnog mjesta ima značajnu društvenu korist.

Vlasnik kompanije "Brčko gas" Đorđa Kojić kaže da je izuzetno zadovoljan što je "Brčko gas" stigao u Banjaluku, jer im je to bila želja 20 godina.

- Evo, danas se ta naša želja ostvarila. "Brčko gas" se bavi prodajom "folkvagena" i "audija" 22 godine, tačnije, od početka 1996. Nadam se da će ovaj naš poslovni centar raditi odlično, kao što radi u Brčkom - istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, prvi klijenti i kupci već danas će u novootvorenom objektu moći potražiti sve što im je neophodno.

- Otvorili smo prodajni i servisni centar, a za nekoliko dana biće otvorena i lakirnica. Sve što "Folksvagen" proizvodi naši kupci moći će da pronađu u ovom salonu - naglasio je Kojić. Istakao je da su nova radna mjesta otvorena isključivo za ljude sa područja banjalučke regije.

Otvaranju servisa "Brčko gasa" u Banjaluci prisustvovali su i načelnik Laktaša Ranko Karapetrović, gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, kao i mnogi privrednici iz RS.

Poslovanje

Preduzeće "Brčko gas" osnovano je 1989. godine, sa sjedištem u Brčkom i bavi se prometom naftnih derivata na veliko i malo, kao i njihovim prevozom u domaćem i međunarodnom transportu. Posjeduje i vlastitu punionicu gasa, a u okviru preduzeća posluje i "Brčko gas osiguranje" koje se bavi svim vrstama osiguranja automobila, imovine i lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana