Grandiozna zgrada u Banjaluci iznikla iz krša

Marijana Miljić
Grandiozna zgrada u Banjaluci iznikla iz krša

Banjaluka - Koncern "Agram" otvorio je u petak poslovnu zgradu u Banjaluci vrijednu 55 miliona maraka u kojoj su trenutno smještena osiguravajuća društva "Euroherc" i "Bosna-Sunce" koja posluju u njegovom sastavu.

Banjaluka je dobila jednu od najmodernijih i najvećih poslovnih zgrada površine 20.000 metara kvadratnih, sa 11 spratova i tri podzemne etaže, te 196 parking mjesta. Sagrađena je na lokaciji na kojoj je do tada bilo oronulo sjedište banjalučkog "Autoprevoza", pa je time uz veliku investiciju totalno promijenjen ambijent na tom području.

Potpredsjednik "Agrama" Davor Martinović rekao je da je nova zgrada u Banjaluci rezultat rada i truda koji traje već 25 godina.

- Ona će klijentima omogućiti brže i jednostavnije obavljanje niza usluga, koje će podići kvalitet života građana RS. Ovo je poslovni iskorak koncerna u RS i najava novih investicija i širenja otvaranjem poslovnica u Doboju, Prijedoru, Bijeljini i Trebinju. Za vrijeme investiranja i gradnje imali smo podršku organa u Banjaluci, gradili su je domaći izvođači, dok je objekat opremljen namještajem Drvne industrije "Vrbas" iz Banjaluke - rekao je Martinović.

Predstavnik "Agrama" Damir Zorić rekao je da su u novoj zgradi počela da rade osiguravajuća društva "Euroherc" i "Bosna-Sunce" i stanica za tehnički pregled vozila.

- Pojedine firme iznajmile su prostorije u zgradi i očekujemo nove. U zgradi je posao dobilo oko 100 radnika, a očekujemo otvaranje novih radnih mjesta - kazao je Zorić.

Otvaranju zgrade prisustvovali su predsjednik RS Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Dragan Čović, potpredsjednik RS Josip Jerković, ministri u Vladi RS, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojčić i druge zvanice.

- RS nastoji da kreira poslovni ambijent i da bude privlačna za ulaganje. U tome ćemo i uspjeti. Nadam se da će i preko puta ove zgrade uskoro biti izgrađen važan objekat - kazao je Dodik aludirajući na tržni centar "Delta siti".

Čović je zgradu ocijenio velikim poslovnim poduhvatom koncerna "Agram" i dokazom da se u Banjaluci može zarađivati i praviti i veliki poslovni iskoraci.

Koncern "Agram", čija je osnovna djelatnost osiguranje, ali se bavi i bankarstvom, zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom, ima oko 4.000 radnika.

Donacija

Potpredsjednica koncerna "Agram" Mladenka Grgić uručila je gradonačelniku Banjaluke donaciju od 50.000 maraka.

- Novac je namijenjen za obnovu i opremanje vrtića u Banjaluci. Želimo da mališani ovog lijepog grada imaju što bolje uslove u vrtićima - kazala je Grgićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana