Младићи у Градишкој тукли полицајце, оштетили и службено возило

Невена Бунић
Младићи у Градишкој тукли полицајце, оштетили и службено возило

Градишка - Полиција је ухапсила седам младића због напада на двојицу полицајаца који су у кафану “Да ме није” у Градишци дошли послије пријаве о кршењу јавног реда и мира у овом угоститељском објекту, док су лисице на руке стављене и двојици Градишчана због ометања полиције.

Према незваничним информацијама, слободе су лишени власници поменутог угоститељског објекта Драган Станетић (24) и Борис Ненад (31), као и Драгољуб Граховац (23), Огњен Гвозден (22), Рајко Вујчић (20), Миодраг Раковић (19) и Љубомир Клинцов (23) из Градишке, због сумње да су починили кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Дарио Кукрић (19) и Жељко Слијепчевић (31), како сазнајемо, ухапшени су јер и послије упозорења полицајаца да напусте лице мјеста то нису учинили.

Све се десило у петак око један час послије поноћи када је полицијска патрола дошла испред објекта.

- Прво је из кафане изашао Станетић који је одмах напао једног полицајца. Опсовао му је мајку, ухватио за крагну и ошамарио. Убрзо су дошли и остали и насрнули на патролу. Гурнули су их на полицијско возило и ударали ногама и рукама - рекао је извор близак истрази и додао да су насилници оштетили и полицијско ауто које су шутирали ногама.

У друштву разјарених младића биле су и Градишчанке Ивана Бранковић (19) и Биљана Ђурић (19), које су вриштале и галамиле због чега им је уручен прекршајни налог.

Кафана се налази у центру града у близини полицијске станице па је на лице мјеста убрзо стигло неколико патрола које су спасиле колеге од агресивних младића. Нападнути полицајци су зарадили лакше повреде, а након указивања  помоћи у Дому здравља, пуштени су на кућно лијечење.

  • Настављамо истрагу и предузимамо мјере чији је циљ откривање и других лица која би се могла довести у везу са овим случајем - навели су у Полицијској управи Градишка.

Алкохол

Према незваничним информацијама, већина насилника који су напали полицајце били су пијани.

- Станетић је имао 1,14, Гвозден 1,68, а Граховац 1,60 промила алкохола у крви. Вујчић је имао 0,32 промила, док остали нису били под утицајем алкохола. Ненад је одбио алкотестирање - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана