Родитељи огорчени због сумњивих производа у новогодишњим пакетићима

nezavisne.com
Родитељи огорчени због сумњивих производа у новогодишњим пакетићима

Бањалука - Више родитеља се ових дана пожалило путем друштвених мрежа да им се десило да у примамљиво упакованом пакетићу нађу слаткиш који више није јестив или онај којем је рок трајања пред самим истеком.

"Пријатељица ме упозорила да је у новогодишњем пакетићу свог сина нашла више слаткиша којима је истекао рок. Иначе нисам обраћала пажњу на то, али сам одмах провјерила пакетиће свог дјетета и у једној кеси, коју је добила од баке, нашла сам велику чоколаду којој је рок истекао прије два мјесеца, док су остали слаткиши били уредног рока трајања", пожалила се једна Бањалучанка.

У Удружењу "Дон", које се бави, између осталог, и заштитом права потрошача, казали су да ових дана  нису имали директне притужбе од потрошача, али да имају сазнања о трговачким замкама и "уваљивању" неисправних производа у пакетиће за дјецу.

"Ми смо и раније упозоравали грађане, а искористићу прилику да и сада упозоримо да без обзира на то да ли је роба у пакетићу или негдје друго, иста је процедура и ту робу треба вратити трговцу", рекао је Зоран Петош из овог удружења и додао да купци морају бити истајни чак и када је у питању једна чоколадица.

Додао је да купци имају право отворити пакет у радњи, било да је ријеч о техници или пакетићу.

Како су навели из Инспектората РС, производи којима је истекао рок употребе сматрају се неприкладнима за употребу и не смију се налазити у промету, без обзира на то да ли се продају на комад или у збирном паковању.

Душанка Макивић, портпарол Инспектората РС, је навела да засад нису имали пријаве да су у пакетићима пронађени производе с истеклим роком трајања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана