Отворен шаховски турнир у Бањалуци

Отворен шаховски турнир у Бањалуци 30.09.2017 19:12 | Срна

Бањалука - Предсједник бањалучког Градског одбора Демократског народног савеза /ДНС/ Недељко Чубриловић данас је у Бањалуци отворио Први отворени шаховски турнир, који је окупио око 40 такмичара.

Чубриловић је навео да турнир под називом "Спона младости и искуства 2017" први пут организује Омладинска организација ДНС-а са надом да постане традиционалан догађај.


"Надам се да ће организовање ових скупова допринијети, не само развоју ДНС-а, него и да ће вишеструко користити људима у смислу размјене искустава, информација и корисног ангажовања у слободно вријеме", рекао је Чубриловић новинарима након отварања турнира.

Чубриловић је истакао да шах представља спортску дисциплину, али и филозофију, политику, науку, те како би волио да у политици има много више људи који разумију шах.

"У шаху се заиста може наћи много тога што човјека чини задовољнијим, али и испуњава енергијом за изналажење могућности тамо гдје их и нема", рекао је Чубриловић.

Предсједник Организације младих ДНС-а Саша Ристић рекао је да је намјера да турнир прерасте у традиционалан догађај, који ће окупљати све већи број такмичара и учесника.

Он је додао да су у наредном периоду планиране бројне активности намијењене младима, као што је предавање о јавним наступима и вербалној и невербалној комуникацији, које ће бити увод у оснивање дебатног клуба ДНС-а.

"Циљ је да подигнемо културу говора код омладине на виши ниво", навео је Ристић.

Извор: Срна© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица