Делегација НСРС положила вијенце на Спомен костурници палим борцима ВРС

Глас Српске
Делегација НСРС положила вијенце на Спомен костурници палим борцима ВРС

Бањалука - Делегација Народне Скупштине Републике Српске положила је вијенце на спомен костурницу погинулим борцима Војске Републике Српске у Бањалуци. У име Народне Скупштине, вијенце су положили посланици Горан Селак, Давор Шешић и Маринко Драгишић.

 Посланик Социјалистичке партије у НСРС Горан Селак истакао је да 9. Јануар представља празник којим народ Републике Српске треба да се поноси, али и да ода дужну почаст борцима Војске Републике Српске који су створили Српску.

-           Дан Републике Српске је велики празник за наш народ. Прије 27 година, рођена је Република Српска, а за њен опстанак у ратним годинама многи су поднијели велике жртве. Зато је ово  прилика да одамо почаст борцима Војске Републике Српске који су у њене темеље уградили своје животе. Наша дужност је да их се сјећамо, да их помињемо и да будемо захвални јер данас живимо у слободној Републици Српској. Наша обавеза је да то сјећање чувамо и за следеће генерације које ће славити 9. Јануар. Да они који су дали своје животе за Републику Српску никад не буду заборављени – истакао је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана