Aпел родитељима да дјецу упишу у оближње школе

nezavisne.com
Aпел родитељима да дјецу упишу у оближње школе

Бањалука - У циљу растерећења Основне школе "Бранко Радичевић", родитељи који имају дјецу за упис у први разред основне школе и пријављено мјесто пребивалишта на уписном подручју ове школе могу уписати своје дијете у неку од сусједних школа.

Саопштили су ово из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт те додали да је ријеч је основним школама "Станко Ракита" у Врбањи, "Петар Петровић Његош" и "Доситеј Обрадовић" у Обилићеву и "Вук Стефановић Караџић" у Борику.

"Апелујемо на родитеље да својој дјеци приуште кориштење доступних ресурса у наведеним школама, како би се реализовао принцип уједначености услова за све школе и ученике", рекли су из ресорног одјељења. Додали су да су наведене школе веома добро опремљене, квалитетно раде и имају организован продужени боравак за дјецу од првог до трећег разреда.

"Циљ ове сагласности, коју град даје родитељима, јесте да се дјеца усмјере у школе у којима ће имати оптималне услове за квалитетан рад, учење и одрастање", закључили су из Одјељења.

Основну школу "Бранко Радичевић" ове школске године похађа 1.750 ђака, што је по неким процјенама чак 500 више од постојећег капацитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана