Због чега партнери варају једни друге: Један разлог је најчешћи

ГС
Због чега партнери варају једни друге: Један разлог је најчешћи

Незадовољни својим животом, својим браком или везом људи често праве грешке које их доводе у још теже емоционално стање. Недовољно мудри да ријеше проблеме који су се између њих испријечили, радије се опредељују за бјежање од истих.

Прељуба је најчешћи вид бјежања од стварности у имагинарни свијет који сте сами створили.

Бракови су данас нажалост све краћег вијека, а и они који трају углавном стоје на стакленим ножицама. Разлога за то је безброј, а они најбитни су нетолеранција, неразумијевање, непоштовање и неповјерење. Превише се очекује, мало даје.

Усљед таквог става и размишљања лако се упуштамо у недозвољене авантуре. Сједење на двије столице никоме никада није донијело ништа добро. Живот неће постати љепши, нити ћете бити задовољнији ако утјеху потражите у туђем загрљају.

Када се узбуркале емоције примире и када се глава охлади, након неког времена схватате да сте из мирне луке упловили у мрачне дубине невјерства.

Тада наступа осјећај кривице, кајање и стид.

Да ли је било вриједно?

Питање са којим будите и са којим лијежете. Наравно да није. Бјежањем од стварности заправо бјежите од самих себе.

Ако на крају и успијете да изгладите ствари и повратите партнера, оно што сте учинили увијек ће као сјенка лебдјети над вама и чекати прилику да унесе немир у ваш живот.

Будите мудри док је вријеме, све проблеме које сте сакрили испод тепиха извадите и ставите на сто. Размотрите и сагледајте их из свих углова. Покушајте да нађете компромисно рјешење са којим ћете обоје бити задовољни.

Не одустајте тако лако од вољене особе и не трчите ка фатаморгани у којој видите воду бистрију од оне коју пијете, имајте на уму да је то само привиђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана