Zbog čega partneri varaju jedni druge: Jedan razlog je najčešći

GS
Zbog čega partneri varaju jedni druge: Jedan razlog je najčešći

Nezadovoljni svojim životom, svojim brakom ili vezom ljudi često prave greške koje ih dovode u još teže emocionalno stanje. Nedovoljno mudri da riješe probleme koji su se između njih ispriječili, radije se opredeljuju za bježanje od istih.

Preljuba je najčešći vid bježanja od stvarnosti u imaginarni svijet koji ste sami stvorili.

Brakovi su danas nažalost sve kraćeg vijeka, a i oni koji traju uglavnom stoje na staklenim nožicama. Razloga za to je bezbroj, a oni najbitni su netolerancija, nerazumijevanje, nepoštovanje i nepovjerenje. Previše se očekuje, malo daje.

Usljed takvog stava i razmišljanja lako se upuštamo u nedozvoljene avanture. Sjedenje na dvije stolice nikome nikada nije donijelo ništa dobro. Život neće postati ljepši, niti ćete biti zadovoljniji ako utjehu potražite u tuđem zagrljaju.

Kada se uzburkale emocije primire i kada se glava ohladi, nakon nekog vremena shvatate da ste iz mirne luke uplovili u mračne dubine nevjerstva.

Tada nastupa osjećaj krivice, kajanje i stid.

Da li je bilo vrijedno?

Pitanje sa kojim budite i sa kojim liježete. Naravno da nije. Bježanjem od stvarnosti zapravo bježite od samih sebe.

Ako na kraju i uspijete da izgladite stvari i povratite partnera, ono što ste učinili uvijek će kao sjenka lebdjeti nad vama i čekati priliku da unese nemir u vaš život.

Budite mudri dok je vrijeme, sve probleme koje ste sakrili ispod tepiha izvadite i stavite na sto. Razmotrite i sagledajte ih iz svih uglova. Pokušajte da nađete kompromisno rješenje sa kojim ćete oboje biti zadovoljni.

Ne odustajte tako lako od voljene osobe i ne trčite ka fatamorgani u kojoj vidite vodu bistriju od one koju pijete, imajte na umu da je to samo priviđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana