У Београду одржано колективно вјенчање за 12 парова

Танјугј
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У оквиру манифестације Београдски дани породице данас је организовано традиционално колективно вјенчање за 12 парова, којем су присуствовали и брачни парови који су се на овај начин рекли „да“ у претходних 25 година.

Парови су дошли из Лесковца, Ниша, Шапца, Обреновца, а највећи број њих је из Београда, рекао је за Тањуг организатор овог догађаја Тиви Мелчев.

„Укупно се пријавило око 29 парова, неки су се уплашили камера и побегли, нажалост“, рекао је Мелчев.

Услови за учешће у колективном вјенчању, како је рекао, не постоје.

„Само да имају законску основу и законско право, а то се потврђује у општини. Сви који имају законско право, у било којем крају Србије, имају право на ово венчање“, истакао је.

Мелчев наглашава да је колективно вјенчање бесплатно, те представља један вид помоћи младим паровима који ступају у брак.

„На првом кораку је најбитније да ти младенци имају неку помоћ и мени је то, за ових 25 година, показало искуство“, казао је Мелчев.

На питање колико је тешко и изазовно организовати један овакав догађај, Мелчев каже да он тежи перфекцији и не дозвољава да младенци у било којем тренутка буду нервозни.

„Они имају план, од почетка до краја им је сваки минут зацртан“, истакао је.

Мелчев је подсјетио да је највећи број младенаца, који су у брак ступили путем колективног вјенчања, био 2014. године када се у Скупштини града Београда вјенчало 220 парова.

„То значи 480 људи и 480 кумова“, испричао је Мелчев.

Младенци Петар Алексић и Јулија Ракић дошли су из Крушевца како би крунисали своју љубав, а идеју за колективно вјенчање добили су од младожењине сестре.

„Још сам под утиском, све је лепо организовано и сваки детаљ је испоштован, тако да смо врло задовољни“, рекао је Алексић.

Један пар нам је открио да су вјенчање планирали 1978. године, али су их животне околности раздвојиле.

„Срели смо се после 45 година поново. За колективно вјенчање смо се одлучили у тренутку“, рекла је млада.

Сандра и Предраг Тодоровић из Београда кажу да су се за колективно вјенчање одлучили поводом јубилеја од 25 година који ова манифестација слави ове године.

„Љубав је наравно пресудила“, рекла је млада.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана