U Beogradu održano kolektivno vjenčanje za 12 parova

Tanjugj
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U okviru manifestacije Beogradski dani porodice danas je organizovano tradicionalno kolektivno vjenčanje za 12 parova, kojem su prisustvovali i bračni parovi koji su se na ovaj način rekli „da“ u prethodnih 25 godina.

Parovi su došli iz Leskovca, Niša, Šapca, Obrenovca, a najveći broj njih je iz Beograda, rekao je za Tanjug organizator ovog događaja Tivi Melčev.

„Ukupno se prijavilo oko 29 parova, neki su se uplašili kamera i pobegli, nažalost“, rekao je Melčev.

Uslovi za učešće u kolektivnom vjenčanju, kako je rekao, ne postoje.

„Samo da imaju zakonsku osnovu i zakonsko pravo, a to se potvrđuje u opštini. Svi koji imaju zakonsko pravo, u bilo kojem kraju Srbije, imaju pravo na ovo venčanje“, istakao je.

Melčev naglašava da je kolektivno vjenčanje besplatno, te predstavlja jedan vid pomoći mladim parovima koji stupaju u brak.

„Na prvom koraku je najbitnije da ti mladenci imaju neku pomoć i meni je to, za ovih 25 godina, pokazalo iskustvo“, kazao je Melčev.

Na pitanje koliko je teško i izazovno organizovati jedan ovakav događaj, Melčev kaže da on teži perfekciji i ne dozvoljava da mladenci u bilo kojem trenutka budu nervozni.

„Oni imaju plan, od početka do kraja im je svaki minut zacrtan“, istakao je.

Melčev je podsjetio da je najveći broj mladenaca, koji su u brak stupili putem kolektivnog vjenčanja, bio 2014. godine kada se u Skupštini grada Beograda vjenčalo 220 parova.

„To znači 480 ljudi i 480 kumova“, ispričao je Melčev.

Mladenci Petar Aleksić i Julija Rakić došli su iz Kruševca kako bi krunisali svoju ljubav, a ideju za kolektivno vjenčanje dobili su od mladoženjine sestre.

„Još sam pod utiskom, sve je lepo organizovano i svaki detalj je ispoštovan, tako da smo vrlo zadovoljni“, rekao je Aleksić.

Jedan par nam je otkrio da su vjenčanje planirali 1978. godine, ali su ih životne okolnosti razdvojile.

„Sreli smo se posle 45 godina ponovo. Za kolektivno vjenčanje smo se odlučili u trenutku“, rekla je mlada.

Sandra i Predrag Todorović iz Beograda kažu da su se za kolektivno vjenčanje odlučili povodom jubileja od 25 godina koji ova manifestacija slavi ove godine.

„Ljubav je naravno presudila“, rekla je mlada.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana