Србин сваке суботе увече нахрани и по 300 гладних становника Париза

GS
Foto: Printscreen

Саша Илић из Кушиљева (Свилајнац), већ 10 година преко своје организације "Екшн социале" дијели бесплатне оброке бескућницима и свима који нису у могућности да приуште пристојан оброк.

Сваке суботе у пола 10 увече, Саша и његова породица помажу гладнима дијелећи око 300 оброка најприје на Тргу Републике а затим и на тргу Стаљинград у Паризу.

Иако за овог скромног човјека мало људи зна, његова дјела су вриједна пажње. Стога, преносимо вам причу о, не тако малом, подвигу овог доброчинитеља.

– У почетку смо оброке дијелили аутом, од мјеста до мјеста. Међутим, како је глад све више распрострањена, локација се промијенила и сада је фиксирана. Сада сваке суботе на Тргу Републике и Стаљинграда дијелимо оброке до касно у ноћ. Има нас око 30-ак активних чланова – објашњава оснивач Саша.

Овај „хуманитарни чин“ види као дио борбе против сиромаштва, али и огромне подршке овим људима који се налазе на ивици маргине.

Раде све без новчане надокнаде

– Ми Балканци смо такви, било гдје да смо бисмо учинили исто, била то Француска или нека друга земља. Гајимо велику емпатију према људима који су у социјалној кризи, саосјећамо се са сиромашнима овдје –  каже Саша.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана