Srbin svake subote uveče nahrani i po 300 gladnih stanovnika Pariza

GS
Foto: Printscreen

Saša Ilić iz Kušiljeva (Svilajnac), već 10 godina preko svoje organizacije "Ekšn sociale" dijeli besplatne obroke beskućnicima i svima koji nisu u mogućnosti da priušte pristojan obrok.

Svake subote u pola 10 uveče, Saša i njegova porodica pomažu gladnima dijeleći oko 300 obroka najprije na Trgu Republike a zatim i na trgu Staljingrad u Parizu.

Iako za ovog skromnog čovjeka malo ljudi zna, njegova djela su vrijedna pažnje. Stoga, prenosimo vam priču o, ne tako malom, podvigu ovog dobročinitelja.

– U početku smo obroke dijelili autom, od mjesta do mjesta. Međutim, kako je glad sve više rasprostranjena, lokacija se promijenila i sada je fiksirana. Sada svake subote na Trgu Republike i Staljingrada dijelimo obroke do kasno u noć. Ima nas oko 30-ak aktivnih članova – objašnjava osnivač Saša.

Ovaj „humanitarni čin“ vidi kao dio borbe protiv siromaštva, ali i ogromne podrške ovim ljudima koji se nalaze na ivici margine.

Rade sve bez novčane nadoknade

– Mi Balkanci smo takvi, bilo gdje da smo bismo učinili isto, bila to Francuska ili neka druga zemlja. Gajimo veliku empatiju prema ljudima koji su u socijalnoj krizi, saosjećamo se sa siromašnima ovdje –  kaže Saša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana