Помоћу ових трикова спријечите замагљивање наочала и стакала у аутомобилу

ГС
Foto: Илустрација

Људи који носе наочале знају колико је незгодно током хладних дана ући извана у топлу просторију стакла се замагле у секунди, а тада наочале морају скинути и чекати да се одмагле.

 Маглење наочала спријечити ћете уз једноставни трик, а потребно је узети мекану крпицу, на њу ставите мало средства за прање посуђа па пребрисати стакла на наочалама.Оставите да се осуши 15 минута па пребришите крпицом од микрофибре.

На стаклима ће остати заштитни слој који ће их штитити од замагљивања - што је посебно корисно у овим хладнима данима када се наочале замагле у секунди након што се из хладноће уђе у топли простор.

Током хладних дана такођер већина људи има проблем замагливања стакла на аутомобилима, а то можете спријечити уз помоћ пјена за бријање.Нанесите малу количину пјене на крпу од микровлакана и протрљајте тиме стакла у аутомобилу.

Бришите док површина не постане посве чиста, односно док пјена не нестане.Исту методу можете користити на свим стакленим површинама или огледалима јер пјена за бријање на површини оставља врло танки слој који штити од замагљивања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана