Овог глумца сви обожавају, а ријетко ко зна детаље из његовог живота

GS
Foto: YouTube

Ташка Начича, легендарног глумца, памтићемо по генијално - комичарском игрању улога

На данашњи дан рођен је један од бардова југословенског и српског глумишта - Ташко Начић - 7. априла 1934. године у Крушевцу. Његово порекло вуче коријене из часне цинцарске породице, а већ у раној младости, као гимназијалац, показао је изузетан таленат за глуму.

Након гимназије, дипломирао глуму на ФДУ у Београду, у класи професора Мате Милошевића.

Дебитовао је као студент друге године Академије на сцени Југословенског драмског позоришта -  представом Ромео и Јулија, коју је режирао управо Мата Милошевић. Представама Станоје Главаш и Госпођа министарка започео је 1954. године званичну каријеру, као глумац на сцени Народног позоришта у Београду. 

Остварио је велики број улога на ТВ и радију, у бројним ТВ-драмама, серијама, забавним програмима, те у драмама Радио Београда. Његов комичарски таленат ширем гледалишту остаће упамћен и по улози комерцијалисте Божидара Мајковића у ТВ серији Бољи живот.

Улоге које се памте 

Оставио је неизбрисив траг у позоришту “Атеље 212”, где је заједно са Зораном Радмиловићем играо у култним представама као што су “Радован ИИИ” и “Краљ Иби”. Улоге по којима ћемо га памтити су свакако из остварења: "Боље је умети", "Давитељ против давитеља", "Камионџије", "Ко то тамо пева", "Бољи живот", "Секула се опет жени", преноси К1инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана