Ovog glumca svi obožavaju, a rijetko ko zna detalje iz njegovog života

GS
Foto: YouTube

Taška Načiča, legendarnog glumca, pamtićemo po genijalno - komičarskom igranju uloga

Na današnji dan rođen je jedan od bardova jugoslovenskog i srpskog glumišta - Taško Načić - 7. aprila 1934. godine u Kruševcu. Njegovo poreklo vuče korijene iz časne cincarske porodice, a već u ranoj mladosti, kao gimnazijalac, pokazao je izuzetan talenat za glumu.

Nakon gimnazije, diplomirao glumu na FDU u Beogradu, u klasi profesora Mate Miloševića.

Debitovao je kao student druge godine Akademije na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta -  predstavom Romeo i Julija, koju je režirao upravo Mata Milošević. Predstavama Stanoje Glavaš i Gospođa ministarka započeo je 1954. godine zvaničnu karijeru, kao glumac na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Ostvario je veliki broj uloga na TV i radiju, u brojnim TV-dramama, serijama, zabavnim programima, te u dramama Radio Beograda. Njegov komičarski talenat širem gledalištu ostaće upamćen i po ulozi komercijaliste Božidara Majkovića u TV seriji Bolji život.

Uloge koje se pamte 

Ostavio je neizbrisiv trag u pozorištu “Atelje 212”, gde je zajedno sa Zoranom Radmilovićem igrao u kultnim predstavama kao što su “Radovan III” i “Kralj Ibi”. Uloge po kojima ćemo ga pamtiti su svakako iz ostvarenja: "Bolje je umeti", "Davitelj protiv davitelja", "Kamiondžije", "Ko to tamo peva", "Bolji život", "Sekula se opet ženi", prenosi K1info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana