Одговорите на неколико једноставнији питања и сазнајте какав утисак остављате на људе

ГС
Foto: Илустрација

Психолози са Универзитета у Пенсилванији открили су да је потребно само три секунде да неко одлучи да ли му се свиђате или не, да ли га привлачите или да ли би желио да ради са вама на послу.

Једноставан начин да оставите добар утисак и утичете на начин на који вас други доживљавају јесте да током разговора погледате саговорника у очи и да се добро, пристојно и у складу са тим куда идете облачите. Да бисте добили неку представу о томе како вас други доживљавају, изаберите у тесту одговоре који вам највише одговарају на сљедећа питања!

1. На првом састанку ћете највероватније носити…

а) ... црне или тамне боје од главе до пете.
б) ... јаке боје.
ц) ... неутралне боје.
г) ... принт.

2. Када упознате нове људе…

а) ... слушате и не говорите много о себи.
б) ... пријатно разговарате, без табу тема и без контрадикторности.
ц) ... говорите с њима тихим, једва чујним гласом.
г) ... постављате питања да бисте их збунили.

3. О чему обично разговарате са људима које не познајете добро?

а) Износите чињенице и запажања која ризикују да вас узнемире.
б) Трачеви о људима које познајете или о политичарима и познатим личностима.
ц) Говорите пристојно.
г) О свему што вас нервира.

4. Шта је могуће да ћете чешће рећи?

а) Стварно?
б) Дивно!
ц) Хвала!
г) Шалио сам се! Извињавам се!

Већина под А – Одајете на људе утисак чврстине

Они који вас први пут сретну имају осећај да вам не могу стати на пут и да се осјећају непријатно у вашој близини. За то могу бити криве тамне боје одјеће у којој се често осјећате пријатно. У ствари, желите да знате с ким имате посла прије него што се некоме отворите. С друге стране, покушавате да зарадите поштовање од самог почетка. Без обзира на то колико је добра ваша стратегија да елиминишете оне који вас могу натерати да патите, ризично је јер можете изгубити људе који могу донијети позитивну промјену у вашем животу.

Већина под Б – Одајете утисак да сте забавна особа

Подебљане боје су показатељ да сте вољни да упознате нове људе. Савршено иде уз велики осмех, занимљиве разговоре, а мале ситнице о важним људима и догађајима сугеришу да сте будна природа, повезани са свиме што је актуелно. Уз ваше узвике "живот је лијеп", сви знају да могу да рачунају на вас или да им је много боље у вашој близини.

Већина под Ц – Одајете им утисак стидљиве особе

Ако силом прилика није требало да упознате нове људе, радије и не бисте. Ви сте интроверт који се осјећа добро у самоћи, у личном простору где не морате да се суочавате са страхом да ћете изаћи из своје зоне удобности. Покушајте да превазиђете страх од непознатог и могућих разочарања која изазивају нови људи.

Већина под Д – Одајете утисак непредвидиве особе

Имате посебан стил и освајате оригиналношћу. С друге стране, збуњујете многе од оних које први пут срећете. Када сретнете некога први пут, можете се појавити као особа која збија шале, која тестира терен, али и која има потешкоће да контролише своје расположење, посебно ако вам се деси да чешће причате о аспектима који вас нервирају. Стога одајете утисак да сте непредвидива особа на коју се не можете сто одсто ослонити, пише Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана