Odgovorite na nekoliko jednostavniji pitanja i saznajte kakav utisak ostavljate na ljude

GS
Foto: Ilustracija

Psiholozi sa Univerziteta u Pensilvaniji otkrili su da je potrebno samo tri sekunde da neko odluči da li mu se sviđate ili ne, da li ga privlačite ili da li bi želio da radi sa vama na poslu.

Jednostavan način da ostavite dobar utisak i utičete na način na koji vas drugi doživljavaju jeste da tokom razgovora pogledate sagovornika u oči i da se dobro, pristojno i u skladu sa tim kuda idete oblačite. Da biste dobili neku predstavu o tome kako vas drugi doživljavaju, izaberite u testu odgovore koji vam najviše odgovaraju na sljedeća pitanja!

1. Na prvom sastanku ćete najverovatnije nositi…

a) ... crne ili tamne boje od glave do pete.
b) ... jake boje.
c) ... neutralne boje.
g) ... print.

2. Kada upoznate nove ljude…

a) ... slušate i ne govorite mnogo o sebi.
b) ... prijatno razgovarate, bez tabu tema i bez kontradiktornosti.
c) ... govorite s njima tihim, jedva čujnim glasom.
g) ... postavljate pitanja da biste ih zbunili.

3. O čemu obično razgovarate sa ljudima koje ne poznajete dobro?

a) Iznosite činjenice i zapažanja koja rizikuju da vas uznemire.
b) Tračevi o ljudima koje poznajete ili o političarima i poznatim ličnostima.
c) Govorite pristojno.
g) O svemu što vas nervira.

4. Šta je moguće da ćete češće reći?

a) Stvarno?
b) Divno!
c) Hvala!
g) Šalio sam se! Izvinjavam se!

Većina pod A – Odajete na ljude utisak čvrstine

Oni koji vas prvi put sretnu imaju osećaj da vam ne mogu stati na put i da se osjećaju neprijatno u vašoj blizini. Za to mogu biti krive tamne boje odjeće u kojoj se često osjećate prijatno. U stvari, želite da znate s kim imate posla prije nego što se nekome otvorite. S druge strane, pokušavate da zaradite poštovanje od samog početka. Bez obzira na to koliko je dobra vaša strategija da eliminišete one koji vas mogu naterati da patite, rizično je jer možete izgubiti ljude koji mogu donijeti pozitivnu promjenu u vašem životu.

Većina pod B – Odajete utisak da ste zabavna osoba

Podebljane boje su pokazatelj da ste voljni da upoznate nove ljude. Savršeno ide uz veliki osmeh, zanimljive razgovore, a male sitnice o važnim ljudima i događajima sugerišu da ste budna priroda, povezani sa svime što je aktuelno. Uz vaše uzvike "život je lijep", svi znaju da mogu da računaju na vas ili da im je mnogo bolje u vašoj blizini.

Većina pod C – Odajete im utisak stidljive osobe

Ako silom prilika nije trebalo da upoznate nove ljude, radije i ne biste. Vi ste introvert koji se osjeća dobro u samoći, u ličnom prostoru gde ne morate da se suočavate sa strahom da ćete izaći iz svoje zone udobnosti. Pokušajte da prevaziđete strah od nepoznatog i mogućih razočaranja koja izazivaju novi ljudi.

Većina pod D – Odajete utisak nepredvidive osobe

Imate poseban stil i osvajate originalnošću. S druge strane, zbunjujete mnoge od onih koje prvi put srećete. Kada sretnete nekoga prvi put, možete se pojaviti kao osoba koja zbija šale, koja testira teren, ali i koja ima poteškoće da kontroliše svoje raspoloženje, posebno ako vam se desi da češće pričate o aspektima koji vas nerviraju. Stoga odajete utisak da ste nepredvidiva osoba na koju se ne možete sto odsto osloniti, piše Sensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana