Мајка сину преписала све, ћерки ништа: Скандал у српској породици, брат сестри поручио "Ништа ту није твоје"

ГС
Foto: Илустрација

У Србији породице и данас пуцају због насљеђа, односи се окончавају у судницама, а и даље је нормално да мушко дијете добије све или више него женско. Таква једна ситуација догодила се Српкињи која је остала без ичега, а њена кћерка ријешила је да све исприча и затражи помоћ јер је ситуација у породици, како наводи, неподношљива.

"Здраво свима, имам неподношљиву ситуацију у породици због насљедства и надам се да се неко од вас разумије и може да да савјет", почела је своју исповијест на Redditu.

Како је навела, њени баба и дједа имали су огромно имање и кућу, а кад је дједа умро његов дио су наслиједили баба и троје дјеце, укључујући и њену мајку.

"Пошто су њих троје раштркани по свијету, а баба је и даље живјела на имању, они су се одрекли свог дјела у њену корист како не би морала да тражи пуномоћ од њих кад се ради нешто правно око имања и сл. Продавали су неки део у једном тренутку и ово се дешавало све у Хрватској", појашњава она.

Након пар година, како прича дјевојка, ситуација је почела да се закувава када је баба ријешила да се врати у Србију. Њена мајка у међувремену сазнаје да је баба цијело имање уговором о поклону преписала њеном ујаку, и то како тврди, по његовом наговору, а он потом свом сину јер је од свих насљедника једини живио у том мјесту.

"Као опет је лакше због папира. Моја мајка се бунила због тога кад је сазнала, али је баба била у фазону није важно шта пише на папиру, ми смо породица, то је све заједничко", наставља причу она.

Прошло је још пар година, а онда је умрла и баба. Како дјевојка наводи, до оставинске расправе није дошло, а нико од родбине сљедећих 5-6 година није помињао ништа око имања све до прошле године.

"Тада смо били тамо на одмору и ујак прича како желе да продају дио и мајка каже како не може то без ње јер 33 посто припадају њој и њеној дјеци", наводи она.

Одговор који ће жена добити од свог брата ће, засигурно, заувијек памтити, а због његових ријечи се заледила.

"На то јој је ујак рекао да апсолутно ништа ту није њено, већ је све од његовог сина и имају папир који то потврђује", откива она.

Након тог одмора половина породице је прекинула контакт, тврди дјевојка, а њена мајка остала је јако тужна и повријеђена због цијеле ситуације.

"Сад мене занима може ли се ту нешто учинити? Кад је баба преписала имање били су ту судија и психолог тако да не можемо рећи да није била свјесна и да су је преварили", упитала је она.

Како је додала, њена мајка се консултовала са адвокатом који јој је рекао да не може ништа да се уради јер се одрекла свог дјечијег дијела кад је дједа умро.

"Али она је веома мирна особа која избегава конфликт по сваку цијену 'ради мира у кући' и не знам засигурно да ли је заправо причала са неким. Мени је некако логично да има право на дјечији дио, јер се одрекла тог дијела на који је имала право послије дједине смрти, не бабине. Зар нема право и на дјечији дио послије бабине смрти, јер су у питању двије особе, самим тим и двије оставинске расправе и два дјечија дијела?", поново је упитала она, пише Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана