Majka sinu prepisala sve, ćerki ništa: Skandal u srpskoj porodici, brat sestri poručio "Ništa tu nije tvoje"

GS
Foto: Ilustracija

U Srbiji porodice i danas pucaju zbog nasljeđa, odnosi se okončavaju u sudnicama, a i dalje je normalno da muško dijete dobije sve ili više nego žensko. Takva jedna situacija dogodila se Srpkinji koja je ostala bez ičega, a njena kćerka riješila je da sve ispriča i zatraži pomoć jer je situacija u porodici, kako navodi, nepodnošljiva.

"Zdravo svima, imam nepodnošljivu situaciju u porodici zbog nasljedstva i nadam se da se neko od vas razumije i može da da savjet", počela je svoju ispovijest na Redditu.

Kako je navela, njeni baba i djeda imali su ogromno imanje i kuću, a kad je djeda umro njegov dio su naslijedili baba i troje djece, uključujući i njenu majku.

"Pošto su njih troje raštrkani po svijetu, a baba je i dalje živjela na imanju, oni su se odrekli svog djela u njenu korist kako ne bi morala da traži punomoć od njih kad se radi nešto pravno oko imanja i sl. Prodavali su neki deo u jednom trenutku i ovo se dešavalo sve u Hrvatskoj", pojašnjava ona.

Nakon par godina, kako priča djevojka, situacija je počela da se zakuvava kada je baba riješila da se vrati u Srbiju. Njena majka u međuvremenu saznaje da je baba cijelo imanje ugovorom o poklonu prepisala njenom ujaku, i to kako tvrdi, po njegovom nagovoru, a on potom svom sinu jer je od svih nasljednika jedini živio u tom mjestu.

"Kao opet je lakše zbog papira. Moja majka se bunila zbog toga kad je saznala, ali je baba bila u fazonu nije važno šta piše na papiru, mi smo porodica, to je sve zajedničko", nastavlja priču ona.

Prošlo je još par godina, a onda je umrla i baba. Kako djevojka navodi, do ostavinske rasprave nije došlo, a niko od rodbine sljedećih 5-6 godina nije pominjao ništa oko imanja sve do prošle godine.

"Tada smo bili tamo na odmoru i ujak priča kako žele da prodaju dio i majka kaže kako ne može to bez nje jer 33 posto pripadaju njoj i njenoj djeci", navodi ona.

Odgovor koji će žena dobiti od svog brata će, zasigurno, zauvijek pamtiti, a zbog njegovih riječi se zaledila.

"Na to joj je ujak rekao da apsolutno ništa tu nije njeno, već je sve od njegovog sina i imaju papir koji to potvrđuje", otkiva ona.

Nakon tog odmora polovina porodice je prekinula kontakt, tvrdi djevojka, a njena majka ostala je jako tužna i povrijeđena zbog cijele situacije.

"Sad mene zanima može li se tu nešto učiniti? Kad je baba prepisala imanje bili su tu sudija i psiholog tako da ne možemo reći da nije bila svjesna i da su je prevarili", upitala je ona.

Kako je dodala, njena majka se konsultovala sa advokatom koji joj je rekao da ne može ništa da se uradi jer se odrekla svog dječijeg dijela kad je djeda umro.

"Ali ona je veoma mirna osoba koja izbegava konflikt po svaku cijenu 'radi mira u kući' i ne znam zasigurno da li je zapravo pričala sa nekim. Meni je nekako logično da ima pravo na dječiji dio, jer se odrekla tog dijela na koji je imala pravo poslije djedine smrti, ne babine. Zar nema pravo i na dječiji dio poslije babine smrti, jer su u pitanju dvije osobe, samim tim i dvije ostavinske rasprave i dva dječija dijela?", ponovo je upitala ona, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana