Кора овог воћа подмлађује кожу и пегла боре

ГС
Кора овог воћа подмлађује кожу и пегла боре

Домаћица и мајка троје дјеце Алајна Рајан поделила је свој јефтин и ефикасан трик за пеглање бора.

Наиме, она је објаснила да користи кору од банане да спречи да јој се кожа набора.

Да, добро сте чули!

Док је Алајна напоменула да би ова метода могла бити „одвратна“, она је потврдила да то ради годинама и да је веома ефикасна природна алтернатива ботоксу. Док је трљала кору од банане по лицу, објаснила је: „У реду, стварно одвратно, али дјелује. „Ово је оно што радим годинама.

„То је одвратно, али то је природни ботокс.

„Унутрашњост коре банане. „Без бора!

„Што грубље изгледа споља, то ће ваша кожа изгледати боље.

Алајнин видео је очигледно импресионирао многе, јер је брзо постао виралан и сакупио невјероватних 1,8 милиона прегледа. У недавном чланку, дерматолози су открили додатне предности банане против старења када користите њихове празне коре на кожи.

Можда је тешко повјеровати да вам је дио који вам недостаје у свакодневној њези коже дио смутија и пахуљица, али је недавни чланак „Today“ открио да су ТикТок тврдње истините, јер су дерматолози процијенили предности коре од банане против старења.

Иако не постоје научни докази који би доказали ефекте овог воћа на његу коже, дерматолог из Чикага др Џордан Карквил и др Аделин Кикам из Тексаса дијеле своје искуство о предностима. Према др Кикаму, танини банане су слични онима који се користе у различитим производима за његу коже за затезање и тонирање. Познато је и да ови танини помажу у смањењу подочњака и посвјетљују их.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана