Kora ovog voća podmlađuje kožu i pegla bore

GS
Kora ovog voća podmlađuje kožu i pegla bore

Domaćica i majka troje djece Alajna Rajan podelila je svoj jeftin i efikasan trik za peglanje bora.

Naime, ona je objasnila da koristi koru od banane da spreči da joj se koža nabora.

Da, dobro ste čuli!

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti „odvratna“, ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je: „U redu, stvarno odvratno, ali djeluje. „Ovo je ono što radim godinama.

„To je odvratno, ali to je prirodni botoks.

„Unutrašnjost kore banane. „Bez bora!

„Što grublje izgleda spolja, to će vaša koža izgledati bolje.

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio nevjerovatnih 1,8 miliona pregleda. U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

Možda je teško povjerovati da vam je dio koji vam nedostaje u svakodnevnoj njezi kože dio smutija i pahuljica, ali je nedavni članak „Today“ otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procijenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na njegu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dijele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za njegu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvjetljuju ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana