Гријех предака се вијековима насљеђује и нико га не може избјећи

GS
Foto: Arhiva

Владика Николај Велимировић говорио је како се насљеђује гријех предака и на који начин га препознати.

Владика Николај Велимировић објашњава како се насљеђује грех предака на примеру 18-ог, 19-ог и 20-ог вијека и учења царева, папа и философа који су одвели људе у Свјетске ратове.

Син насљеђује дугове свога оца и мора их платити. Ако их он не плати, платиће их његов син или унук или праунук. Тек дуг се мора платити зајмодавцу. Такво је правило свуда по свету у погледу друштвености.

Син насљеђује болест свога оца. Ако се не излијечи од те болести, онда ће болест прећи на његовог сина, или унука или праунука, до четвртог кољена. Ако ли пак син исплати све дугове свога оца, онда ће његови потомци бити срећни. И ако син излијечи на себи болест свога оца онда ће потомци његови бити здрави.

Ај, браћо моја, осамнаести вијек је отац деветнаестог вијека, а деветнаести вијек је отац двадесетог вијека. Отац се био веома задужио. Син није отплатио дугове свога оца него се још већма задужио, и дуг је пао на унука. Отац је био заражен тешком болешћу, а син није исцелио гадну болест оца свога на себи, него ју је још више позледио, и болест је отишла и ударила по унуку троструком јачином.

Унук -то је век у којем ми живимо.
Осамнаести век је значио бунт против цркве и свештенства римског понтифекса.
Деветнаести век је значио бунт против Бога.
Двадесети век значи савез са ђаволом.
Дугови су порасли и болест се погоршала. А Господ је рекао да посећује грехе отаца чак до трећег и четвртог колена. Не видите ли како је Господ посетио унуке, због грехова дедова европских. Не видите ли шибу на унуцима због не плаћених дугова ђедова?

Цар антихрист представља почетак деветнаестог вијека. Папа антихрист представља средину деветнаестог вијека. Европски философи антихристи (из луднице) представљају крај деветнаестога века. Бонапарта, Пијус, Ниче. Три кобна имена, тројице најтежих болесника, наслеђене болести, преноси Стил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана