Grijeh predaka se vijekovima nasljeđuje i niko ga ne može izbjeći

GS
Foto: Arhiva

Vladika Nikolaj Velimirović govorio je kako se nasljeđuje grijeh predaka i na koji način ga prepoznati.

Vladika Nikolaj Velimirović objašnjava kako se nasljeđuje greh predaka na primeru 18-og, 19-og i 20-og vijeka i učenja careva, papa i filosofa koji su odveli ljude u Svjetske ratove.

Sin nasljeđuje dugove svoga oca i mora ih platiti. Ako ih on ne plati, platiće ih njegov sin ili unuk ili praunuk. Tek dug se mora platiti zajmodavcu. Takvo je pravilo svuda po svetu u pogledu društvenosti.

Sin nasljeđuje bolest svoga oca. Ako se ne izliječi od te bolesti, onda će bolest preći na njegovog sina, ili unuka ili praunuka, do četvrtog koljena. Ako li pak sin isplati sve dugove svoga oca, onda će njegovi potomci biti srećni. I ako sin izliječi na sebi bolest svoga oca onda će potomci njegovi biti zdravi.

Aj, braćo moja, osamnaesti vijek je otac devetnaestog vijeka, a devetnaesti vijek je otac dvadesetog vijeka. Otac se bio veoma zadužio. Sin nije otplatio dugove svoga oca nego se još većma zadužio, i dug je pao na unuka. Otac je bio zaražen teškom bolešću, a sin nije iscelio gadnu bolest oca svoga na sebi, nego ju je još više pozledio, i bolest je otišla i udarila po unuku trostrukom jačinom.

Unuk -to je vek u kojem mi živimo.
Osamnaesti vek je značio bunt protiv crkve i sveštenstva rimskog pontifeksa.
Devetnaesti vek je značio bunt protiv Boga.
Dvadeseti vek znači savez sa đavolom.
Dugovi su porasli i bolest se pogoršala. A Gospod je rekao da posećuje grehe otaca čak do trećeg i četvrtog kolena. Ne vidite li kako je Gospod posetio unuke, zbog grehova dedova evropskih. Ne vidite li šibu na unucima zbog ne plaćenih dugova đedova?

Car antihrist predstavlja početak devetnaestog vijeka. Papa antihrist predstavlja sredinu devetnaestog vijeka. Evropski filosofi antihristi (iz ludnice) predstavljaju kraj devetnaestoga veka. Bonaparta, Pijus, Niče. Tri kobna imena, trojice najtežih bolesnika, nasleđene bolesti, prenosi Stil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana