За три секунде откријте је ли ваше држање тијела добро или лоше

ГС
За три секунде откријте је ли ваше држање тијела добро или лоше

Искривљено држање тијела је болест данашњице, али тај проблем можете умањити ако освијестите како држите палчеве када су вам руке уз тијело.

Међу малим мудростима које др Алан Мандел с Флориде свакодневно дијели са својим пратиоцима на Фејисбуку је и она како да помоћу теста с палчевима за три секунде дознате је ли ваше држање тијела исправно или није.

Гледање у мобилни телефон са вратом савијеним према доље доводи до тога да рамена све више иду према напријед и може довести до многих дегенеративне промјена на зглобовима, лигаментима мишићима и живцима, објашњава др Алан Манделл, алтернативни здравствени практичар који својим једноставним и корисним савјетима помаже многима да промијене неке животне навике и тако побољшају квалитет живота и буду здравији, преноси Zadovoljna.hr.

Искривљено држање тијела је болест данашњице, али тај проблем можете умањити ако освијестите како држите палчеве када су вам руке уз тијело. Наиме, др Манделл тврди да палчеви, када су руке спуштене уз тијело, требали да иду напријед, што ће значити и да правилно држите рамена.

Насупрот томе, ако вам палчеви иду према унутра, значи да вам рамена иду према напријед што указује на лоше држање тијела. На тај начин затри секунде можете сазнати је ли ваше држање тијела исправно или није.

Уколико водите рачуна о положају палчева када су вам руке уз тијело, то би вас могло поштедјети бројних проблема у будућности који долазе као посљедица лошег држања, поручује др. Алан Манделл. Како правило урадити тест с палчевима погледајте у видеу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана