Воће које потиче губитак килограма

Агенције
Воће које потиче губитак килограма

Понекад имамо само неколико килограма вишка за изгубити, али умјесто да се окренемо брзинској дијети, помоћи би могло воће.

Природно слатко и богато витаминима, минералима и заситним влакнима, воће је пут којим можете кренути до губитка килограма. Eat This пише о пет укусних опција које могу помоћи у сузбијању глади како се не бисте прејели.

Банане

Банане су прилично заситне, поготово ако једну нарежете на комад тоста од цјеловите пшенице с маслацем од кикирикија. Међутим, знајте да кад поједете банану, нећете претјерати с калоријама јер једна има само 112 калорија. Осим тога, овај комад воћа садржи 3 грама влакана која могу побољшати осјећај ситости.

Јабуке

Једна средња јабука садржи нешто више од 100 калорија и готово 5 грама влакана, што значи да би једење једне дневно такођер могло помоћи у губљењу вишка килограма. Јабуке су добар извор топивих влакана, а истраживања су показала да ова врста влакана може помоћи у смањењу масноће на трбуху. На примјер, једно истраживање из 2012. открило је да је пораст дневних топивих влакана за 10 грама повезан са смањеним ризиком од добивања на трбушној масти од 3,7%.

Маракуја

Ако тражите нискокалорично воће, не тражите даље од маракује. Богато витаминима А и Ц, ово сићушно воће има само 18 калорија, што значи да бисте могли појести пет и даље бити испод границе од 100 калорија. Маракуја поријеклом из Јужне Америке садржи пицеатаннол, спој који може побољшати крвни тлак и повећати осјетљивост на инзулин, што је кључно за мршављење.

Грејп

Ово горко воће може вам помоћи да скинете неколико нежељених килограма, све док му не додајете шећер. Половица грејпа садржи само 65 калорија, а иако то не звучи заситно, једно истраживање показало је да су они који су јели грејп или пили сок од грејпа прије јела појели мање калорија, а такођер су доживјели пад од 7,1% у тежини.

Наранче

И посљедње, али не најмање важно, наранча садржи 72 калорије и готово 4 грама влакана. Ово воће није само ароматично – пакирано је у топивим влакнима за која је познато да помажу у смањењу апетита. Заправо је једно истраживање показало да топива влакна могу помоћи у сузбијању разине хормона глади које производи тијело, пише Eat This.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана