Трик искусних кувара: У бијело месо додајте овај састојак – биће укусније и сочније

СРНА
Трик искусних кувара: У бијело месо додајте овај састојак – биће укусније и сочније

Његова припрема не захтјева неко претјерано кулинарско умијеће, а можете да га печете, кувате, грилујете, похујете, пржите...

Осим за главно јело, пилетину можете да служите у салатама, да правите намаз од ње... Једина мана бијелог меса је та да ако се не припреми како треба, оно може да буде суво и помало безукусно. 

Ако волите да једете бијело месо, онда вам предлажемо супер трик професионалног кувара Ј. Кенџи Лопез-Алта. Он у маринаду додаје и мајонез.

Мајонез се обично користи као прелив за салате или као намаз за сендвиче, али његова примјена у кухињи може да буде разнолика. Када направите маринаду за пилетину у њу додајте исту количину мајонеза. Најбоље би било да бијело месо маринирате цијели дан, али ако немате толико времена можете да држите месо у маринади четири сата. Мајонез не морате да користите само за бијело месо, већ за било који дио пилета. 

Како маринада са мајонезом побољшава укус?

1. Маринада је углавном течна и не може лако да се "залијепи" за месо. Ако додате и мајонез премазивање маринаде ће бити много лакше, а такође спријечиће и да она лако загори.

2. Бијело месо ће бити сочније и имаће лијепу златну боју. Протеини јаја у мајонезу подстичу румену боју на спољашњој страни пилетине док задржавају влагу. Бијело месо неће имати укус мајонеза. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана