Ове намирнице треба конзумирати у априлу

GS
Foto: X.com

Одређене намирнице би требало јести у одређеном годишњем добу, како би биле што више корисне за ваше здравље.

Дијететичарка Кара Харбстрит открила је које бисмо три намирнице, односно три врсте хране, требало чешће да уврстимо у јеловник већ овог априла.

Авокадо

Авокадо је одличан извор масноћа корисних за срце, али и начин да прехрани додатно више влакана и фолата корисних за срце. Како преноси Eating Well, једна четвртина авокада садржи 2,5 грама заситних влакана. Такође, може бити одличан појачивач хранљивих ствари у рецептима.

Масти у авокаду помажу у апсорпцији витамина топивих у мастима, као што су витамини А, Д, Е и К, који се налазе у другој храни.

Шпаргле

Шпаргле су сезонско поврће које често препоручују многи дијететичари и нутриционисти. Садрже влакна, протеине и витамин К који јача кости, а осигуравају и витамине А и Ц, те калијум и фосфор. Осим тога, дијететичарка Кара Харбстрит истиче да су шпаргле "добар извор пребиотичких влакана, која су важна за храњење добрих бактерија у цријевима".

Ротквице

С доласком прољећа почиње и сезона ротквица, поврћа које обогаћује различите салате и друге оброке које волите да једете. Иако се могу пронаћи током цијеле године, дијететичарка истиче да су најбоље у прољеће.

"Можете их пронаћи у многим варијантама, у распону од благог и благо слатког укуса до папреног и оштрог."

Могу се јести сирове или печене, а садрже влакна, калијум и витамин Ц, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана