Забранили јој улазак у музеј због деколтеа

Г.С.
Забранили јој улазак у музеј због деколтеа

Обезбјеђење музеја Орсеј у Паризу забранило је улазак једној Францускињи због дубоког деколтеа, све док га није покрила, преноси "Локал Франс".

У посту који је објавила на Твитеру, жена је написала је да је обезбјеђење од ње захтијевало да обуче јакну, упркос високим љетним температурама.

Она је написала да је двије жене из обезбјеђења, које су јој забраниле улаз, упитала зашто то што има дубоки деколте представља проблем, али наводи да није добила никакав одговор и да су оне инсистирале на томе да су таква правила.

Након што је пристала да обуче јакну, жени је омогућено да уђе у музеј, преноси "Блиц".

Она тврди да је у музеју примијетила да многе жене носе одјећу која такође више открива, али да су "све биле мршаве, са веома малим грудима".

Музеј Орсеј је на Тwиттеру објавио пост у којем се извинио овој жени и навео да покушава да ступи у контакт са њом.

Ово је посљедњи у низу инцидената у Француској који сугеришу да ова земља не успијева да увијек одбрани своју репутацију бастиона индивидуалних слобода, нарочито када је ријеч о женском тијелу.

Прошлог јесеца, министар унутрашњих послова Француске прекорио је полицијаце у једном медитеранском граду, који су од групе жена које су сунчале у топлесу затражио да се покрију, након жалби једне породице.

Ланац супермаркета "Казино" је прошлог мјесеца упутио јавно извињење, након што су медији пренијели да је обезбјеђење забранило улаз једној жени због њеног топа, који је, према њиховим ријечима, откривао превише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана