За посао нинџе у Јапану пријављују се људи из целог свијета

ГС
За посао нинџе у Јапану пријављују се људи из целог свијета

Јапанска провинција објавила је конкурс за стални посао нинџе – ратника шпијуна за вријеме феудалног доба, а интересовање је невјероватно.

Изненађење је настало када се на конкурс пријавило око 200 кандидата из иностранства – што је чак шест пута више од броја Јапанаца који су се пријавили за овај посао.

Префектура Аичи у централном дијелу Јапана, са циљем да промовише туризам, расписала је конкурс за шест радних мјеста. У ужи круг ушло је 13 кандидата који нису поријеклом из Јапана него из САД, Француске, Тајланда и Италије. Мјесечна плата нинџе је више од 180.000 јена. Њихов посао биће да изводе различите акробације и друге вјештине, али и да се фотографишу са туристима када се то од њих буде захтијевало.

Иако се, захваљујући стриповима, филмовима и игрицама, вјерује да су нинџе хероји, борци за правду, заштитници жена и деце, истина је другачија.

Наиме, њихова улога кроз историју била је да обављају најнечасније задатке, које јапански феудалци и племићи нису жељели да раде, па су тако нинџе често биле шпијуни, уходе и плаћене убице, преноси 24 седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана