Турчин послао бурек у Кремљ из захвалности за С-400

Спутњик
Турчин послао бурек у Кремљ из захвалности за С-400

Хасан Аџар, посластичар из турског града Бурсе чији је колач ушао у Гинисову књигу рекорда, намјерава да испече традиционални турски бурек за предсједника Русије Владимира Путина, и то поводом почетка испоруке руских противваздушних ракетних система С-400 Турској.

“Почетак испорука противваздушних система С-400 Турској, о којима се толико говорило у нашој земљи, био је добродошла вест за нас. Схватајући колико је то важно за националну безбједност наше земље, као и за односе између Турске и Русије, желим да дам свој допринос за развој односа између наших земаља. Због тога ћу уложити све своје напоре и испећи и послати у Кремљ - лично Владимиру Путину, нашу традиционалну питу - бурек”, рекао је Аџар за Спутњик.

Посластичар је додао да ће пита бити са филом од сира и спанаћа, а укупна тежина пакета ће бити четири килограма. Према његовом прорачуну, пошиљка би требало да стигне у Москву у року од пет дана, док се “бурек може јести још десет дана од дана печења”.

“Током своје посљедње посјете Турској, господин Путин је изразио жељу да посјети турски ресторан. Желим да га позовем у наш прелијепи древни град Бурсу и у мој ресторан, гдје ћу му направити најбољи бурек”, истакао је посластичар.

Аџар је 2012. године ушао у Гинисову књигу рекорда направивши највећи бурек, дужине 2.023 метра.

Уговор за набавку четири дивизиона С-400, вредан 2,5 милијарде долара, закључен је 2017. године, а прва испорука је стигла у Турску у петак, док је други дио испоручен у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана