Из освете обрисао податке фирме

ГС
Из освете обрисао податке фирме

САН ФРАНЦИСКО - Двије године затвора, одштета у износу од 529.000 долара и три године условне казне резултат су „активности“ бившег запосленог у једној америчкој компанији.

Миклос Данијел Броуди је 2020. године отпуштен из копманије "First Republic Bank" у Сан Франциску, гдје је радио као стручњак за клауд рјешења.

Као разлог отказа наводи се то да је прекршио политику компаније коришћењем УСБ-а који је садржао порнографију, односно убацивањем тог "флеша" на службене рачунаре.

Након тога је одбио да врати рачунар, а да би се осветио, искористио свој налог за приступ мрежи банке и проузроковао штету процијењену на више од 220.000 долара, пише Б92.

Док му приступ ФРБ-овој мрежи није прекинут, Броуди је покренуо скрипту за "чишћење" сервера, избрисао гит логове и историју, приступио ГитХаб репозиторијуму и избрисао код, а у дио који није обрисао убацио је увреде.

Ни овдје се није зауставио, већ поднио лажну пријаву да му је рачунар украден. Тек када се у случај укључила Тајна служба, признао је оптужбе које му се стављају на терет.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана