Има 120 година, тврди да је тајна дуговјечности врло једноставна VIDEO

Б92
Има 120 година, тврди да је тајна дуговјечности врло једноставна VIDEO

Индијски свештеник има 120 година и жели да уђе у Гинисову књигу рекорда као најстарија жива особа на свијету. Тврди да своју дуговечност може да захвалити јоги и – апстиненцији од секса.

Свами Сивананда, који је према подацима из пасоша рођен 8. августа 1896. у Индији је славан, а тврди како читав живот апстинира од секса. Такође, не користи никакве лијекове, једе храну без зачина, а свакодневно вјежба јогу.

"Дисциплина је најважнија ствар у животу. Дисциплином можеш побједити све, навике у исхрани, сексуалну жељу. Контролисати своје потребе је највеће умијеће у животу. Живим тако дуго јер ми материјалне ствари нису важне и не чине ме срећним."

Рођен сам у сиромаштву и никада нисам имао велике потребе у животу. Људи су данас несрећни, нездрави и постају непоштени што ме растужује. Желим да људи буду срећни и здрави и на миру са собом и свијетом", рекао је.

Свами је висок само 1,58 метара, никад није спавао у кревету нити је користио јастук – спава на поду на душеку, а као јастук користи цигле. Људи из читаве земље долазе код њега у потрази за савјетима.

"Прије нисам хтео да излазим у јавност јер те ствари немају никакве сврхе у животу, ипак моји сљедбеници би били веома срећни кад би видели моје име у Гинисовој књизи рекорда", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана