Зашто мушкарци чезну за бившим дјевојкама?

ГС
Foto: Илустрација

Да ли се и вама послије одређеног времена јавила жеља да се поново видите са бившом дјевојком? Ако јесте, не брините нисте једини.

Најновија истраживања су показала да је то сасвим нормално мушко понашање и да постоји разлог због којег се осјећања ка бившим дjевојкама враћају.

Наравно,све зависи од начина на који сте се разишли са том особом. Неки имају прилично лоша искуства када су раскиди у питању  и не би помислили ни да поразговарају са својим бившим партнеркама, а камоли да са њима легну у кревет. Међутим, то није увијек случај. Постоје и они који су раксинули, али су на неки начин остали у конткату или се виђају преко заједничких пријатеља. Код таквих особа се често јављају поновна осећања и жеља за дружењем и , наравно, сексом.

Сада се поставља питање, због чега мушкарци чезну за бившим дјевојкама и због чега желе поново да буду са њима?

Све је повезано са вашим мозгом, тј неурохемијом која се у њему одиграва.

Када поново ступите у однос са бившом осјећате се као побједник, као неко ко је успио да исправи грешке и да поврати нешто што је изгубио.

Таква размишљања се несвјесно дешавају у вашем мозгу и он због тога чини да се ви осјећате сјајно.

Наравно, секс са бившом дјевојком ће бити бољи него секс са непознатом дјевојком, јер њу већ познајете и имали сте нека претходна искуства. Ту се такође јавља жеља за доказивањем и за враћањем првобитних искустава, па се оба партнера у овој ситуацији труде да буду што бољи и од другог добијају невјероватно задовољство које их чини срећним, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана